Bloemkool

bloemkoolBloemkool in de aanbieding, grote bloemkool. Veel bloemkool en geen idee wat ik met zoveel bloemkool moet. Ik ben overigens niet zo’n enorme fan van bloemkool maar ook bloemkool moet zo nu en dan ook verorberd worden. Bloemkool dus…
Papje erover, in dit geval kaassaus, piepertje ernaast, traditionele versche worst drbij en smullen. Maar 2 dagen bloemkool achtereen verveelt en zoveel calcium binnen krijgen kan nooit gezond zijn, laat staan al die vitamines en mineralen. Maar dan… nog steeds bloemkool. Dan maar conserveren voor later want weggooien is zonde. Mmmm, kan er nog langer van deze heerlijke bloemkool worden genoten, joy! Nog nooit eerder bloemkool ingemaakt dus dat wordt spannend (of niet). Op de goede gok 200ml azijn met 200ml water, 2el suiker, snufje zout, peperkorrels, currybladeren en gedroogde chilipepers bijeen gestoken en hierin de bloemkoolroosjes verdronken. Tot over vier weken lieve bloemkool.

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie