Olielamp

olielampWat doe je met oude olie? Daar maak je een olielamp mee. Heel eenvoudig om oud frituurvet, olieballenolie, visbakvet, reuzel en ossewit op te fikken in een olielamp. Neem een liefst vuurvast bakje, doe het vet erin (eerst smelten?) en rol van een stukje keukenpapier een lont, gebruik je creativiteit maar rol niet te los en niet te vast maar precies goed. Zorg dat de ‘lont’ boven het vetniveau uitsteekt en goed doordrenkt is van vet alvorens deze in de hens te steken. Reuze(l) eenvoudig maar het lont maken behoeft enige oefening. Lont kopen mag ook, deze dient een open structuur te hebben zodat ze goed aanzuigt. Fijne bijkomstigheid van deze olielampjes is dat er nogmaals genoten kan worden van het aroma van de heerlijke spijzen die in het vet bereid zijn.

Dit bericht is geplaatst in Huis, tuin & keuken. Bookmark de permalink.

2 reacties op Olielamp

  1. momo schreef:

    stinkt dat niet? of kun je er een geurtje indoen? Om nou in reuzel en gebakken frieten vet te zitten……

  2. De Vette Viking schreef:

    Als het vet niet al te vervuild valt de geur reuze mee. Hetgeen je het meest ruikt is de aanraking van het vet met de handen. Drupje esoterische zwijmelolie kan er natuurlijk altijd bij.

Geef een reactie