Bier brouwen

edme weizenNou ja, brouwen… Gehopte moutstroop, aangelengd met water en suiker vergisten tot bier is een betere omschrijving maar te lang voor een pakkende titel en ook niet echt aansprekend. Gewoon bier brouwen dus. De keuze is gevallen op een reuzeblik Edme Weizen, schijnt lekker te zijn, doen we dus. Begin is weer hetzelfde als bij het cider maken. Het bier in wording staat nu na te gisten op fles, nog een kleine maar dorstige twee weken geduld dus.
Je hoeft als zelfmaker niet altijd de langste weg te bewandelen om zelf iets te fabrieken, als je boter wilt maken koop je immers toch ook geen koe, althans de meesten doen dat niet. Bij het brouwen van bier hoeft dat dus ook niet, je koopt gewoon een blik stroop om te vergisten, wel zo makkelijk als je geen zin of tijd hebt om te maischen, hoppen, mouten, schrotten of andere moeilijke handelingen te verrichten die leiden tot een pan heldere wort. Misschien doet je wortkoeler het even niet en heb je gewoon enorme dorst, kan zomaar gebeuren op een troosteloze maandagmiddag. Ellende… Als het gaat om bier brouwen haken veel mensen af door het gebrek aan kennis, apparatuur, plaatsgebrek en onwetendheid over het bestaan van de kort-door-de-bocht oplossing om het mee te leren. Om te beginnen heb je niet veel nodig, de basis is een afsluitbare emmer met een waterslot (welke zelfgebouwde vorm dan ook). Fijn is het als er ook een kraantje in (aan) de emmer zit, maar noodzakelijk is dit niet, je kunt deze er later eventueel in monteren, doe dit als de emmer leeg is. Koop een blik instantbier en vergist deze. Stop het bier in flessen. Iedereen kan bier maken met Ravensburger!

Dit bericht is geplaatst in Drank. Bookmark de permalink.

2 reacties op Bier brouwen

  1. Dick Delete schreef:

    Beste Vette Viking,

    ‘k schat zo in dat je bijna zover bent je EDME Weizen brouwsel daadwerkelijk te gaan nuttigen. ‘k vroeg me zodoende af of je kan laten weten hoe ’t smaakt!

    Prut alvast en groet,
    Dick

  2. Pingback: Bier oogsten | De Vette Viking

Geef een reactie