Olielamp 3

olielamp ossewitDe olielamp blijft fascineren. De eerste olielamp met zonnebloemolie en een papieren lont was niet het ei van Columbus, de tweede olielamp was een half ei van Columbus, helaas brandt de fabriekslont sneller op dan gewenst. Wat dan? Terug naar de papieren lont omwikkeld met ijzerdraad, deze blijft echter niet staan op de bodem. Vast vet, daarin blijft de lont wel staan. De juskom die hier toch alleen maar in de kast staat te lapswansen mag de honeurs waarnemen om als eerste ossewitkaars te dienen. olielamp ossewit 2Lont gemaakt, voetjes eraan gebogen, ossewit uit de frituur geschept (was nog vloeibaar vanwege net gebakken frieten) en voorzichtig erbij gegoten. In gestolde toestand ziet de kaars er zeer professioneel uit al zeg ik het zelf. Welnu, het branden, dat is waar het uiteindelijk om draait. Eerste test is goed, de olielamp heeft een hele avond gebrand met veel pret van de maker, een succes dus. En toch… iets in mij zegt : dit kaarsje krijgt nog een staartje…

Dit bericht is geplaatst in Huis, tuin & keuken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie