Walnoten pellen

walnootOok zo’n moeite met een walnoot mooi pellen? De viking heeft een techniek gevonden om walnoten in redelijke fraaie staat uit de dop te toveren. Niet verder vertellen, dit is ons geheimpje. Neem een walnoot, neem een rubber klauwhamer klauwhamer met rubber handvat (diezelfde als van het zuurkool maken), neem een stevige ondergrond (steen oid) en het walnoot-bevrijdingsfront kan van start. Houdt den walnoot stevig beet tusschen den duim en eenen vinger uwer keuze. Gebruik bij de eerste poging altijd uw minst favoriete vinger, en hamer, timmer of beuk rustig op de gedoodverfde noot, doe dit op de met de rode pijl aangegeven plaats. Hamer, timmer of beuk steeds steviger tot er een krakend geluid hoorbaar is, gefeliciteerd, uw ondergrond was niet stevig genoeg. Herhaal het voorgaande op een steviger ondergrond tot de buitenkant van de noot sneuvelt in de strijd, niet te hard meppen, de noot kan ook stuk. Pel nu de schilfers van de noot af. Proficiat, u bent nu volleerd walnotenpeller, er ligt een zonnige toekomst in’t verschiet.

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.

2 reacties op Walnoten pellen

  1. willy schreef:

    U maakt het U moeilijk. Maar volgens mij is dat precies Uw bedoeling. Ik doe “m tussen de deur…. Leuke site trouwens. Op Uw boerderij lijkt altijd wat loos te zijn.

  2. De Vette Viking schreef:

    Helaas zijn de meeste deuren hier niet geschikt voor knetterharde biologisch geteelde noten. Wel leuk als ik ook een doe-het-zelf knutselrubriek zou beginnen voor reparaties in & om huis tuin & keuken.
    Viking

Geef een reactie