Pindakaas zelfgemaakt

Nog zo’n leuk idee, pindakaas zelf maken, kan nooit moeilijk zijn gezien de ingrediĆ«ntenlijst achterop de potjes. Pinda’s, olie, zout, makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker. Naast de net genoemde spullen is er natuurlijk ook een keukenmachine nodig, anders ben je zo lang bezig met het hakken van de pinda’s. Giet de geroosterde zoute pinda’s uit het zakje en laat de machine draaien (het mes) en voeg kleine scheutjes olie toe tot de gewenste dikte of dunte is bereikt.pindakaas Dit kan even duren, dus niet te veel olie toevoegen aan het begin. Na een minuut of 5 ziet het er uit als pindakaas met stukjes noot (waar komen die vandaan ?) en het ruikt naar, rara, pindakaas. En dan de smaaktest, smaakt het naar pindakaas? Nee, het smaakt naar gemalen geroosterde zoute pinda’s met olie maar zeker niet naar die heerlijke smeuĆÆge pindakaas van het merk PCD.
Eindcijfer : 5,5

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie