Soms zit het tegen

Het is niet altijd rozengeur en manenschijn in de vikinggrot, zelfbaksels draaien ook wel eens in de soep. Vandaag pech gehad met het maken van mayonaise, kan niet mislukken als alles op kamertemperatuur is, tenminste, dat is de legende. Ik weet inmiddels beter. Op het moment dat de olie bij de mosterd-ei-azijn mix komt mag je niet te langzaam kloppen of zoals ik op dat moment stoppen om de staafmixezeep misluktr te pakken uit luiheid. Alles in de schift en niet meer te redden. Gelukkig smaakt het wel als heerlijke ambachtelijke zelfgemaakte mayonaise alleen heeft het niet de structuur, in een flesje dan maar en gebruiken als slasaus, mmmm…
Ook het zeep maken wilde vandaag niet echt vlotten, zal wel iets met karma zijn of zo, kan niet aan mij liggen. Tijdens het verwarmen van de inmiddels gelei geworden zeep (dat is goed) leek het een goed idee om een sterk aftreksel van laurier toe te voegen. Lekker toch, 100% natuurlijke olijfzeep met lauriergeur? Gezien de enorme hoeveelheid laurier-snoei-afval van de 10 jaar oude struik (boom) van 4 meter hoog moest er toch iets nuttigs mee gebeuren. Idee mag in de prullenbak want het werkt niet. De zeep ging in de schift en wat er overbleef na gieten en stollen was een soort harde zeepspons gelardeerd met een vettige substantie die doet denken aan olijfolie. Waarschijnlijk volledig onbruikbaar vanwege de korrelige structuur maar het ligt buiten droog te wachten tot er iets leuks voor gevonden wordt. Idee├źn zijn welkom.

Dit bericht is geplaatst in Huis, tuin & keuken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie