Citroenlimonadesiroop

In de kast drie citroenen, liggen reeds enige tijd, waren gepland voor het maken van yoghurtijs met citroensmaak. Maar vanwege de geringe tijd die overblijft naast alle andere probeersels, citroenlimonadesiroopblijft het yoghurtijs vooralsnog ongeboren. Zonde om voedsel weg te smijten gooien dus dan maar weer een experiment. Siroop van citroenen, kan nooit moeilijk zijn en volgens de initiële berekening kan de smaak ook maar één kant op, de goede. Niet zomaar sap en suiker bijeen mikken, dat is te eenvoudig. Dus we beginnen met het lospeuteren van de schil van de geboende citroenen, dit doen we natuurlijk met een zesteur (citroentrekker). Indien dit niftige gereedschapje niet aanwezig is, geen nood, dit is gewoon online verkrijgbaar. Vervolgens worden de gehavende citroenen uitgeperst, met de hand of met hulpgerei, dat is aan u. Het sap mag samen met de zestes (citroenrasp) en per citroen 10 koffielepels suiker in een passend pannetje, voeg een scheutje water toe. Laat dit aan de kook komen en laat vijf minuten op heel laag vuur trekken. Zeef of filter de vloeistof en deponeer het zeefsel of filtraat in een fles naar keuze. Tip van de dag : gebruik een trechter. Laat afkoelen, in de koelkast bijvoorbeeld, en serveer het goedje aangelengd met water of iets dergelijks in een verhouding van één op zes. Lekkerrr..
Gemiddeld eindcijfer : 9

Dit bericht is geplaatst in Drank. Bookmark de permalink.

Geef een reactie