Bloemkool 2

Wat is er gebeurd met de ingemaakte bloemkool? Na vijf weken mag de pot open…..
Een eigenaardige odeur komt mij tegemoet, doet me denken aan… zuurkool? Heel vreemd, zou je van bloemkool ook zuurkool kunnen maken, ik weet niet of ik het wil weten, het idee alleen al…
Na enig viswerk is alle bloemkool uit zijn benauwende pot bevrijd en klaar om verder verwerkt te worden. Gezien de lucht van het product word er gekozen voor koken in vers water, lijkt me het veiligst. SchedelTien minuten later en een enorm aroma van azijn & zuurkool rijker is de voormalig bloemkool klaar voor consumptie. Met angst en beven en grote tegenzin wordt een hapje genomen. Hmm, apart… zuur, pittig, licht zoetig en een beetje wee├»ge zuurkoolsmaak. Is het lekker? Nou nee, niet echt heel prettig maar met een aardappeltje, wat goede jus en een zelfgemaakte worst erbij gaat het best. Ik bespaar u een foto, het is geen aanrader. Terug naar de tekentafel.
Cijfer : 3

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie