Dieptepunt

Door de grote hoeveelheid andere verplichte bezigheden (werk werk werk) wordt er op dit moment niet zo veel zelf gemaakt op de boerderij. Toch is er in de spaarzame tijd nog een gaatje over om een berichtje te posten.
Als echte viking is ook deze viking dol op vorst, vrieskou, sneeuw, ijs en ijzel, zolang dit niet lijdt tot bevroren shampoo. Zonder shampoo gaat het leven, minder fris, maar wel gewoon door. Heel anders is dat als het stalen ros uit een grote berg wit poeder gepeuterd mag worden alvorens een lange reis aan te vangen naar een oord dat te vinden is ver beneden de grote rivieren alwaar een te spelen voorstelling wordt afgelast omdat de bus met artiesten na enige uren nog niet van zijn plaats is geraakt doordat iedereen de snelweg als parkeerplaats gebruikt. Heel tof…
Een gradatie erger is het nog als je bij nacht en wit ontij het ros wilt gebruiken om de weg naar huis te gaan opzoeken en de hoeven (185/60 R15 Vredestein) geven te kennen dat het te glad is om te vertrekken. Met enige overredingskracht komt de knol gelukkig toch op gang.
Vandaag het dieptepunt, schep noch ander middel konden soelaas bieden, noodgedwongen moesten er, op de fiets notabene, sneeuwkettingen worden aangeschaft bij een bouwmarkt met een griekse letter om de straat uit te kunnen komen, diep diep triest. Misschien volgend jaar eens winterbanden overwegen…

Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie