Rookworst

Dames en heren, het jachtseizoen is weer geopend…worstenschaal
De machines zijn uit het vet gehaald en hebben weer volop staan draaien, er zijn weer versche worsten! Natuurlijk niet zomaar herhalen van een voorgaand project, dat zou te eenvoudig zijn. We gaan een tandje verder en gaan de worsten koud (lauw) roken.
De benodigdheden voor de rookmachine zijn :
– een bezem
– 2 stoelen of tafels, of een combinatie van beide
– verse zelfgevulde worsten
– bladeren, naalden of houtmot
– vuur (zacht smeulend)
rookworstMaak vuur, voor echte oermensen een fluitje van een cent, zorg dat deze lekker smeult. Werp een handje bladeren op de kooltjes en zet de stoelen of tafels naast het vuur, leg de bezem over de meubels en hang de worsten over de bezem in de rook. Bij de viking worden laurierbladeren gebruikt omdat er van het snoeien van een laurierboom nog een enorme berg bladeren lag te niksen, zonde maar nu toch goed gebruikt.
Een paar uurtjes in de rook laten hangen en dan een week of wat te drogen hangen. Eens kijken of er een overheerlijke vergiftiging valt op te lopen…

Dit bericht is geplaatst in Voedsel. Bookmark de permalink.

Een reactie op Rookworst

  1. Pingback: zelfgerookte worst | De Vette Viking

Geef een reactie