Wintertijd

De donkere dagen zijn weer aangebroken, de klokken zetten zichzelf weer een uurtje terug, althans, dat horen sommigen te doen. Alle tijdaanduiders behalve die van de videorecorder hebben zichzelf keurig op de nieuwe donker tijd ingesteld. Laat nou net de video de enige urenteller zijn die vanuit een normale zithoek zichtbaar is, het enige toestel dat niet zelf in te stellen is zonder het hele toestel inclusief de zenderprogrammering opnieuw te installeren. Ik kan hier een riante volzin aan minder fraaie woorden voor verzinnen, diverse zinnen. Kort gezegd een domper, en daarom tijd om iets zelf te maken.
Lekker even pielen met geschift veel draadjes, wat chipjes, transistors en niet te vergeten een handjevol electronenbuizen. Want ook in electronica is de viking een echte purist, geen project zonder radiolampen.
En ook het soldeertin is uiteraard van ouderwets degelijke kwaliteit, loodhoudend dus. Geen gedoe met europese regelgeving inzake mijn soldeerpret, niks loodvrije soldeertin, ik ben tegen europa en alle moderne nieuwe regelgeving (als het om solderen gaat). Weg met neptin, weg met de RoHS compliant wetgeving, ik wil radiolampen en lood, geef mij en mijn broeders loodsoldeer terug. Occupy!!!…
Na een flink aantal uren (althans dat denk ik omdat mijn videoklok nog steeds kuren heeft) ademloos solderen staat alles parmantig op een printje, zijn de stelknopjes professiosorisch op een doosje geplakt en is het tijd om de tijd aan te zetten.
Een glimlach tekent zich rond mijn lippen… werkende buisjes… schijnbaar geen foutjes gemaakt, geen explosies, geen flitsen, geen vonkenregen, geen geknetter, de aardlek staat nog aan, geen lichtgevende katten, wonderlijk, zo kan het dus ook.
Tijd om weer lekker op de bank te hangen met een zelfgemaakt worstje & biertje en een fraaie klok die zegt dat het uur daar is om te stoppen.

Dit bericht is geplaatst in knutsel. Bookmark de permalink.

Geef een reactie