Anarchie

Het volgende valt een beetje buiten het doel van deze blog maar is een protest. Eventueel zou je downloaden met torrents van de Piratebay of de Piraatbaai ook een vorm van avontuur & zelf doen kunnen betitelen maar dat doe ik niet, ik noem het financieel lijfsbehoud.
Na jarenlang onder het juk van de muziek- & filmindustrie geleefd en betaald te hebben kwam er een geweldloze tegenstem : downloaden. De industrie, log en stug als ze is, heeft hier geen antwoord op en krabt zich op het hoofd en huilt als een klein kind en klaagt als een bejaarde over dat vroeger alles beter was.
Zo voelt het nou als je bestolen wordt!
De bioscopen draaiden het afgelopen jaar het beste sinds 30 jaar, concerten zijn uitverkocht en bij diverse (Duitse) discounters vliegen DVD’s & CD’s als warme broodjes (wat zit er voor beleg op die broodjes?) over de toonbank.
Ergo, het verdienmodel is veranderd maar de producten vinden nog steeds gretig aftrek. Er blijkt plotseling vraag te zijn naar het live product. Artiesten zitten niet meer thuis met hun hand omhoog om centen te vangen voor eerder opgenomen materiaal maar moeten gewoon net als ieder ander hardwerkend persoon elke dag de boer op om te werken voor hun voor hun geld. Acteurs moeten vaker een film maken om miljoenen te verdienen. De marge voor producenten staat onder druk, net als in elke beroepssector. Huilie huilie, het leven is zo zwaar…
Ik ben voor het anarchistische sociaaldemocratische model, downloaden voor de armen en films kopen voor de financieel draagkrachtigen.
Piratebay en Piraatbaai afgesloten bij Ziggo & XS4ALL, kolder, zinloos. Bij kennissen in de lelijkste hoofdstad van het land, aangesloten op Tele Deux, kan je deze websites gewoon nog bezoeken… (?) Wel is het plan van Stichting verschrompeld Brein om andere aanbieders dan ook maar te dagen om de vrijheid van informatie te beperken. De vergelijking is eerder gemaakt en ik citeer deze met liefde. China, Syrië  & Noord Korea voeren hetzelfde internetcensuurbeleid, en nu Nederland ook.
Pleur op met je blokkade, het is zinloos, internet is anarchistisch en er zijn 1001 manieren om voorbij deze blokkade te komen. Ik noem de eenvoudigste. Ga naar een proxyserver die wijst naar Piratebay of Piraatbaai. Zoeken hoeft niet, de link krijg je hier op een presenteerblaadje :
http://msiv.nl/alwaysapirate/p/index.php?q=aHR0cDovL3d3dy50aGVwaXJhdGViYXkub3Jn&hl=1111101001
Kinderlijk eenvoudig…
Zo, dat is er uit, kan ik nu weer in de bouillon gaan roeren en worsten vullen.

Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.