Pizza

Iedereen weet dat een pizza uit een steenoven lekkerder is dan een gewoon gebakken pizza. De bodem van een steenoven is loeiheet en schroeit direct de bodem dicht zodat deze krokant wordt en mooi luchtig opzwelt. Dat wil ik dus ook…
Bij gebrek aan een steenoven, de financiĆ«n en de ruimte om zo’n kreng te plaatsen mag er een andere oplossing gevonden worden die niet al te veel moeite vergt en portemonneetechnisch haalbaar is.
Eigenlijk was het denkproces te kort om uitgebreid te omschrijven. Oven is aanwezig, steen nog niet…
Een donatie uit het trottoir maakte de steenoven compleet. In tijden van economische crisis mag de overheid best een armlastige Viking een beetje steunen om zijn projecten betaalbaar te houden ten dienste van een breed publiek.
Na enig schoonmaak, boen- en schrobwerk ligt de 30×30 betontegel voor te bakken in de oven op 250 graden. Het deeg ligt in de frigo te rijzen, de toppings staan gesneden in bakjes uit te drogen en de saus pruttelt vredig. Nog even wachten op etenstijd om het door de gemeenschap bekostigde experiment af te ronden.
Hopelijk valt niemand zich hier voor het raam te pletter door het gapende gat dat ontstaan is in hetgeen ooit een glad betegeld stoepje was, tijdens het eten van de perfecte pizza is dat toch geen prettig gezicht, en niet bevorderlijk voor de eetlust. Hopelijk dus alleen rode spetters op mijn nieuwe amazing fantastic patented pizzasteen.

Dit bericht is geplaatst in knutsel. Bookmark de permalink.