Het Vikingdieet

Na menig jaar zelf bier brouwen en heel veel jaren consumptie van (al dan niet zelf geproduceerde) alcohol was daar plots het moment : De Vette Viking was 100Kg geworden. Een treurig moment…
Het ging reeds enige tijd bergafwaarts met de gezondheid en bijbehorende conditie. Na het eten was er zeer regelmatig sprake van een after-dinner-depressie, zeker als er in de maaltijd suiker, glucosestroop en andere zoete rommel te vinden was. Na het eten van het (niet regelmatig maar wel zeer graag gegeten) perfecte zondagochtendontbijt van pancakes met suiker, stroop, fruit en room, was de suikerdip echt enorm. Vlak na de maaltijd het gevoel dat je rondjes wilt rennen terwijl je ogen uit hun kassen ploppen en na een klein half uurtje een depressie van ongekende lusteloosheid en onvrolijkheid.
Ook het eten van koolhydraatrijke maaltijden werd steeds vreselijker. Dit in combinatie met het gebruik van bovenmatig vaak alcohol gebruik, deed vermoeden dat er sprake zou kunnen zijn van diabetes type II. Niet fijn en het besef dat het alleen maar slechter zou worden deed de alarmbellen rinkelen. Tijd voor axie!
Samen met Vikina werd dus besloten dat er gedieet zou gaan worden, enige vraag was natuurlijk dan welk dieet. Vikina had reeds ervaring met diverse diëten en de Viking zelf heeft ook al een paar crashdiëten achter de spekvettige rug.
Diëten zijn over het algemeen niet succesvol aangezien de mensch achter het dieet het voor zichzelf laat afweten en de schuld dan geeft aan het dieet. Mensen zijn domme, domme wezens…
Het gekozen dieet zou dus volhoudbaar moeten zijn, geen calorieën tellen, geen stupide opleggingen die niet te vatten zijn van wat wel waar wanneer en hoe dan en waarvoor.
Een bevriende vriendin had een succesvol dieet ter hand genomen om van een nare Aspargilles infectie af te komen en dat leek een goed idee om ook te gaan doen. Het dieet was in het spaans geschreven en is op z’n boerenfluitjes door mij vertaald met een online hulpmiddelen. Naar…
Ook dit dieet raakte kant nog wal kwa wat wel mag en wat niet. Hopeloos en moedloos was de gemoedstoestand inzake de dieetvorm.
Na enig speurwerk op het wereldwijde web kwam ik in aanraking met het Paleodieet, ik had hier eerder van gehoord omdat een andere bevriende vriendin dit reeds ook meer dan een jaar had gedaan maar waar ik weinig aandacht aan heb geschonken toen.
Zo is het gekomen dat Viking en Vikina op 9 januari 2017 zijn begonnen met het Paleodieet.

Dit bericht is geplaatst in Dieet. Bookmark de permalink.